MIJN BESLUIT

Zondag scheef ik nog dat Corona als een soort liedje in mijn hoofd bleef hangen, Corona, Corona, Coronaaaah. Als ik dat nu terug lees wist ik toen nog niet wat me te wachten stond. Vol, toen nog, goede moed begon ik zondag aan een blog om voor mezelf en voor jullie helder te krijgen wat Corona zou betekenen voor de salon. Ik heb het nooit gepubliceerd, omdat tijdens het schrijven alles veranderde. Toen ik begon met schijven werd het helder en begon ik erin te geloven dat de salon gewoon door kon draaien. Maar halverwege kwam het bericht dat horeca, scholen en sportscholen moesten sluiten.


Een stukje uit mijn blog van zondag 15-3-2020
Waar ik net typte dat we gewoon gezellig open blijven, selecteer ik dat stukje tekst snel en druk op delete. Shitttt…. Gaat dit echt gebeuren? Gaan we dicht? Ik krijg overal kippenvel, mijn hart begint te kloppen en tranen vormen zich langzaam in mijn ogen. Damn, het voelt goed om iedereen te beschermen, maar ooooo zo kut om de salon te moeten sluiten. Sorry voor mijn taalgebruik. Maar met anderen woorden is het even niet te beschrijven.


Toch durfde ik niet direct de knoop door te hakken en direct te sluiten. Ik dacht het nodig te hebben er eerst een nachtje over te slapen. Nou, dat slapen lukte dus niet echt. Maandag ochtend was als een rollercoaster met een bond die geen doorslag gaf, een overheid die ook niets los liet voor kappers en social media ontplofte ondertussen van de berichten van saloneigenaren, het lukte mij niet om helder te krijgen wat voor mij het beste voelde.
Al die berichten maken mij onzeker en aan het twijfelen, vooral over de salon. Is het verstandig gewoon door te werken, ondanks alle maatregelen die we nemen. De salon is nog nooit zo clean geweest als nu, de desinfectie hangt waarschijnlijk nog in de lucht na onze schoonmaaksessie van zaterdag. Kunnen we onszelf en onze lieve klanten voldoende beschermen? Hoe weten we dat we het virus zelf niet met ons mee dragen? En stel je voor, dat wij ervoor zorgen dat er iemand door ons besmet wordt? Hoe gaan we daar mee om?

Ik ben gaan zitten, zitten staren, staren naar buiten. En het enige wat goed voelde was de salon sluiten. Ik belde snel Niels om het te vertellen, want ja, als je het uitgesproken hebt wordt het realiteit. Nou dat werd het.

Gelukkig kreeg ik veel, heel veel steun van mijn lieve team!! En kregen we veel respect en begrip van klanten.

Ik sta nog steeds 100% achter mijn besluit de salon voorlopig te sluiten, ondanks te tegenstrijdige berichten van het RIVM en de ANKO. Het voelt zo niet goed om alle risico’s te nemen en alleen maar met ons uiterlijk bezig te zijn terwijl de wereld in “oorlog” is.

We staan natuurlijk nog steeds graag voor jullie klaar, maar dan op gepaste afstand. Heb je producten nodig? Dan brengen we ze graag bij je langs. Of wil je alvast een afspraak plannen voor april? Neem gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar, via whatsapp en via hair@zevenen80.nl

Ik wens het beste voor iedereen, echt iedereen. Bescherm en pas goed op jezelf en je geliefden.

Veel liefs,
Bernadette